Benmari usulü eritme nasıl olur?
Benmari yöntemi, çikolatayı buharda eritmeyi içerir. Küçük bir tencerede kaynayan suyun üzerine ısıya dayanıklı bir kase yerleştiriyoruz. Kap suya değmemeli. Çikolatamızı, kabın dibindeki kaynayan suyun buharıyla karıştırarak eritiyoruz. Bu şekilde eritirseniz, çikolata yanmaz ve güzelce erir 👍🏻4 Nisan 2024
Benmari usulü çikolata neden erimez?
Çikolatayı koyduğunuz kap, ısıtılmış suyla temas etmemelidir! Eritme aşamasında, çikolatanızı koyduğunuz tencereyi ve kabı birbirine çok yakın getirmemelisiniz. Bunun nedeni, ani bir hareketin çikolatanın bulunduğu kabın suya değmesine neden olabilmesidir. Bu durum özellikle sığ kaplarda meydana gelme olasılığı yüksektir.
Çikolatanın akışkan olması için ne yapmalı?
Kullanmak istediğiniz çikolataları parçalayın ve büyük bir kahve makinesine veya tencereye koyun. Isıttığınız ve üzerini kapatmadığınız biraz sıcak su ekleyin. Daha sonra kahve makinenizi ocağa koyun ve çikolatanızı karıştırarak eritin. Kıvamının ne kadar akışkan olmasını istiyorsanız ona göre azar azar sıcak su ekleyin.
Benmari usulü çikolataya sıvı yağ konur mu?
Su banyosunda çikolata eritmenin püf noktaları Eğer su banyosunda erittiğiniz çikolata çok katıysa, birkaç damla yağ ekleyerek yumuşatabilirsiniz.
Eritirmek için hangi çikolata kullanılır?
Bulunduğunuz ortam aşırı sıcaksa, çikolata çok fazla eriyip buharlaşabilir. Hafif serin bir yerde eritirseniz daha iyi sonuçlar alırsınız. Ekmeğe sürmek için kahvaltılık çikolata yapmak istiyorsanız, sütlü çikolatayı benmari usulü eritebilirsiniz.
Çikolata eritirken içine süt konur mu?
Çikolatayı benmari usulü eritirken süt ekleyebilir misiniz? Çikolatayı sütle eritmek isteğe bağlıdır. Bazı tariflerde, çikolataya daha kremsi bir kıvam vermek için az miktarda süt eklenebilir. Ancak miktar dikkatlice ayarlanmalıdır, aksi takdirde çikolatanın kıvamı bozulabilir.
Benmari usulü çikolataya su konur mu?
Çikolatayı su banyosunda eritirken, öncelikle bir tencereyi yarıya kadar suyla doldurmanız gerekir. Çikolatayı dökeceğiniz tencerenin üstüne ısıya dayanıklı bir kap koymalısınız. Daha sonra küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı, buharın ısısını kullanarak yavaşça karıştırarak eritebilirsiniz.
Benmari usulü çikolata eritirken krema konur mu?
Piyasada hem beyaz hem de bitter versiyonlarını bulmak da mümkün. Bu çikolatanın kıvamını ayarlamak için benmari usulü eritirken süt veya tereyağı ekleyebilirsiniz veya krema ile yukarıda anlatılan eritme işlemini uygulayarak yoğun kıvamlı lezzetli ganajlar hazırlayabilirsiniz.
Kekin üstüne çikolata nasıl eritilir?
Keklerimiz soğuduğunda, çikolatayı örtmek için çikolatamızı su banyosunda eritiyoruz. Kekimizi kalıptan çıkarmak yerine, eritilmiş çikolatayı ekliyoruz ve çikolatanın keki örttüğünden emin olmak için hafifçe bastırıyoruz. Çikolatayı donana kadar 5-8 dakika buzdolabında bekletmek yeterlidir.
Çikolatanın erimemesi için ne yapılmalı?
Çikolatayı hava geçirmez kaplarda saklamak önemlidir. Oda sıcaklığında uzun süreli saklama: Çikolata uzun süre yüksek sıcaklıklarda açıkta bırakılırsa erime ve lezzetinin etkilenme riski artar. Çikolatayı uzun süre oda sıcaklığında saklamaktan kaçınmak önemlidir.
Benmari usulü eritilen çikolata donar mı?
Eriyen çikolatanın donmasını önlemek için ne yapmalısınız? Çikolatayı erittikten sonra üzerini bir kapakla kapatıp ocakta beklemeye devam edin. Ocak kapalı olsa bile çikolata donmadan oda sıcaklığında kalabilir.
Çikolatanın parlak olması için ne yapmalı?
Çikolata Temperleme Çikolata düzensiz kakao kristalleri içerir. Bu kristallerin düzenli olarak kristalleşmesini sağlayan işleme temperleme denir. Çikolata temperleme, çikolatayı çok daha pürüzsüz ve hafif hale getirir.
Benmari usulü çikolata eritme nasıl yapılır?
Bu kaseye, tabanı suya değmeyecek şekilde daha küçük, ısıya dayanıklı bir kase yerleştirin. Ocağı açın ve suyu orta ateşte kaynatın. Üst kaseye çikolata parçaları ekleyin. Kaynayan su, buharıyla birlikte üst kasedeki çikolatayı eritecektir.
Çikolatam neden erimiyor?
📌Çikolata neme maruz kaldığında, içindeki şekerler nem tarafından çözülür ve çikolatanın yüzeyine çıkarak tekrar beyaz hale gelir. Videodaki çikolatanın erimemesinin nedeni, çikolatanın neme maruz kalmasıdır. Islak çikolata eriyemediği için işlenebilir akışkanlığa ulaşamaz.
Eriyip donan çikolata yenir mi?
Taşıma araçlarının içindeki sıcaklık 20°C’yi geçmemelidir. Bunun nedeni, çikolatanın hemen erimesi ve eriyip tekrar donan çikolatanın görsel veya tat açısından mükemmel bir şekilde sunulmaması riskidir.
Kekin üstüne çikolata nasıl eritilir?
Keklerimiz soğuduğunda, çikolatayı örtmek için çikolatamızı su banyosunda eritiyoruz. Kekimizi kalıptan çıkarmak yerine, eritilmiş çikolatayı ekliyoruz ve çikolatanın keki örttüğünden emin olmak için hafifçe bastırıyoruz. Çikolatayı donana kadar 5-8 dakika buzdolabında bekletmek yeterlidir.
Benmari usulü ısıtma nasıl olur?
Su banyosu ısıtması, bebek maması gibi hassas yiyecekleri ısıtmak için tercih edilen güvenli bir yöntemdir. Bu yöntem, yiyeceklerin doğrudan ateşe veya mikrodalga fırına maruz bırakılmadan bir su kabı içinde yavaşça ısıtılmasını sağlar. Benmari yöntemi, yiyecekleri ısıtmak için buharı kullanır.
Benmari usulü çikolata eritirken krema konur mu?
Piyasada hem beyaz hem de bitter versiyonlarını bulmak da mümkün. Bu çikolatanın kıvamını ayarlamak için benmari usulü eritirken süt veya tereyağı ekleyebilirsiniz veya krema ile yukarıda anlatılan eritme işlemini uygulayarak yoğun kıvamlı lezzetli ganajlar hazırlayabilirsiniz.
Damla çikolatayı nasıl eritebilirim?
Benmari eritme: Bu yöntem, çikolatanın doğrudan ateşle temas etmeden eşit şekilde erimesini sağlar. Kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine başka bir kase çikolata parçası koyun. Su ile kap arasında bir boşluk olmalıdır. Bu yöntemle çikolata yavaşça ve eşit şekilde erir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Te Ne Birimi