İçeriğe geç

Uyap 2 Ihaleye Neden Kalır

İcrada ikinci ihale neden yapılır?

İcra ihalelerinde satış tarihi iki ayrı ihale ile belirlenir. İlk ihalede hacizli mal, tahmini bedelin %50’sinden az bir teklifle satılamaz. Bu durumda mal ikinci ihale gününe bırakılır. İkinci ihale gününde, malın %50’sini satın alan ve en yüksek teklifi veren kişi malı satın alır.

2 arttırma neden yapılır?

En az ihale bedeli teklif edilmemesi nedeniyle ihalenin yapılamaması veya en yüksek teklifi verenin ihale bedelini ödememesi nedeniyle ihalenin iptal edilmesi hâlinde, ikinci artırma, birinci artırmanın koşullarıyla yeniden yapılır.

E-ihaleyi kazandıktan sonra ne yapılır?

Kazandığınız aracın bedelini bankaya yatırdıktan sonra sistem üzerinden ödemeyi onaylamanız gerekmektedir. Ödeme onayı aşamasında onayladığınız satış şartnamesinin imzalı bir kopyası taahhütlü posta yoluyla veya şahsen satış departmanına teslim edilene kadar teslimat süreci başlamayacaktır.

Uyap muhammen bedel altında teklif verilebilir mi?

Elektronik olarak sonuçlanan ihalelerde, ihale süresi yedi gün önceden başlar ve ihale sonuna kadar teklifler sunulabilir. Sunulan teklif, malın tahmini fiyatından yüksekse, “Teklif sun” alanında “Tahmini fiyatın üzerinde teklif sun” seçeneği seçilir.

2 ihalede satış Olmazsa Ne Olur?

İcra ve İflas Kanunu’nun 129’uncu maddesinin son cümlesine göre, “İkinci satışta alacaklı bulunmazsa satış talebi hükümsüzdür.” Bu hükümden, alacaklının satış talebinin yapıldığı tarihten itibaren kalan süre içinde satıştan satış isteyebileceği anlaşılmaktadır.

2 ihalede para Ödenmezse Ne Olur?

İlk açık artırma yapılamadığından ikinci açık artırma yapılacak ve teklif bedeli ödendiğinde işlem tamamlanacaktır. Ancak teklif bedeli ödenmeden ikinci açık artırma yapılırsa ek açık artırma yapılacaktır.

İki ihale arasındaki farktan sorumluluk kalktı mı?

Yargıtay, ikinci ihalenin İİK’nın 133. maddesindeki usule uygun olmadığı gerekçesiyle İİK’nın 123. maddesi kapsamında ihale olduğuna ve bu nedenle iki ihale arasındaki farktan sorumlu tutulamayacağına karar verdi.

İcradan alınan mal kaç yıl satılamaz?

Kanuna göre “İcra yoluyla satın alınan ev üç yıl satılamaz” şeklinde bir ifade bulunmamakla birlikte, kişilerin vergi konusunu göz önünde bulundurmasında fayda vardır. Satışın açık artırma tarihinden itibaren üç yıl süreyle vergiye tabi tutulmasının sebebi, taşınmazların ticarete konu olmasını önlemektir.

Teklif muhammen bedelin altında kalırsa ne olur?

Müzayedenin açılış fiyatı tahmini araç fiyatının %75’idir. Teklif edilen değerin daha düşük olması veya alıcı bulunamaması durumunda söz konusu araç 1. müzayede tarihinden başlayarak 7. günün sonunda ikinci kez satışa sunulacaktır. Bu ikinci müzayedede satış, belirtilen fiyattan bağımsız olarak gerçekleşecektir.

Kesinleşen ihale kararı kaç gün içinde tebliğ edilir?

Kesin ihale kararının bildirilmesi ve sözleşmenin imzalanması MADDE 26 − (1) İhale sonucu, ihale yetkilisi tarafından ihale kararının onaylandığı tarihten itibaren en geç üç gün içinde sözleşme imzalananlar da dahil olmak üzere tüm isteklilere bildirilir.

İhale ne zaman kesinleşir?

İhalenin kapatılması deyiminden; ihale tarihinden itibaren yedi gün içinde herhangi bir şikâyette bulunulmaması, ihalenin feshi davası açılmaması veya ihale tarihinden itibaren yedi gün içinde ihalenin feshi davası açılmamış ancak fesih talebinin reddine karar verilerek bu kararın kesinleşmiş olması anlaşılır.

İhale parası nereye yatar?

Kamu İhale Kurumunun geliri olan reklam bedeli, onbinde birlik pay ve itiraz itiraz başvuru bedeli ödemeleri Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın her şubesinden kurumun kurumsal tahsilat hesabına yapılır.

İhaleye teklif verilmezse ne olur?

Teklif verilmemesi halinde, ihale aynı usulle, açık ihale usulüyle veya 21(a) maddesine göre yeniden açılabilir.

İhale bedeli kaç gün içinde ödenmeli?

MADDE 17 – (1) En yüksek teklifi veren istekli, yetkili merciin onayını takiben ihale sonucunun kendisine bildirildiği tarihten itibaren otuz iş günü içinde teklif bedelini kuruluşun hesabına yatırmak zorundadır. Teklifin iptali talebi, ihalenin sona ermesine yol açmaz.

Muhammen bedeli ne oluyor?

Tahmini fiyat; En basit haliyle “tahmini” veya “orantılı” anlamına gelir. Bu terim; ihale ile satılması planlanan bir taşınmaz veya taşınırın, piyasa koşullarına göre bir bilirkişi tarafından belirlenen piyasa değeridir.

E ihalede 2 ihale ne demek?

Sadece 2. İhaleye Kaldı: Bu alan, ilk ihale tarihini geçen ve ikinci ihale tarihinde tekrar ihale edilecek ihalelerin görüntüleneceği seçimin yapıldığı alandır.

2 ihalede muhammen bedelin altında satış olur mu?

Müzayedenin açılış fiyatı tahmini araç fiyatının %75’idir. Teklif edilen değerin daha düşük olması veya alıcı bulunamaması durumunda söz konusu araç 1. müzayede tarihinden başlayarak 7. günün sonunda ikinci kez satışa sunulacaktır. Bu ikinci müzayedede satış, belirtilen fiyattan bağımsız olarak gerçekleşecektir.

Birinci ve ikinci ihale nedir?

İlk teklifte alıcı çıkmazsa veya bu maddede belirtilen tutara ulaşılamazsa satış icra memuru tarafından ertelenir. İkinci teklifte alıcı çıkmazsa veya bu maddede belirtilen şartlar sağlanmazsa satış talebi reddedilir.

Açık ihalede ikinci teklif alınır mı?

İhaleden çekilen kimse yeniden teklif veremez. Tekliflerin sunulması sırasında yapılan indirim veya artışların işi uzattığı kabul edilirse; isteklilerden son tekliflerini yazılı olarak Komisyona sunmaları istenebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir