İçeriğe geç

Menekşe Sıcak Mı Sever Soğuk Mu

Menekşe en çok neyi sever?

Çiçek açmaları için bol güneş ışığına ihtiyaç duyarlar ancak tamamen güneş ışığına maruz kalmamalıdırlar. Bu nedenle menekşe saksısını serin ve aydınlık bir yere, ancak güneş ışığından uzak bir yere koymaya dikkat edilmelidir.

Menekşe çiçeği nerede durmalı?

Aydınlık ortamları severler ancak güneş doğrudan çiçeğe vurmamalıdır. Sıcak ortamlarda daha iyi çiçek açar. Aşırı sıcak ve soğuktan etkilenir.

Menekşe kaç günde bir sulanır?

Sağlıklı bir sulama için, alt tabakaya bol su dökülmeli ve 15 dakika sonra, toprak suyu emdikten sonra, kalan suyu dökmelisiniz. Eğer su yukarıdan eklenecekse, doğrudan bitkiye değil, toprağa dökülmelidir. Ortalama olarak, menekşeler sıcak yaz aylarında haftada iki kez, kış aylarında ise haftada bir kez sulanmalıdır.

Menekşeye ne iyi gelir?

Menekşeler nemli ortamları sever. Ocakta pişirilen yiyeceklerden gelen nem bu bitki için iyidir. Menekşe toprağı da sürekli nemli olmalıdır. Sulama, toprağın kurumasını önleyecek şekilde ayarlanmalıdır.

Menekşe çiçeği neden ölür?

Zamanla toprağın tuzlanması ve yapraklarının çoğalması nedeniyle menekşenin sapı ve sağlıklı yaprakları yeterli besin alamamaya başlar. Bu durumda bitkinin çiçek açması da durur. Bu amaçla sararmış, rengi solmuş ve sağlıksız görünen eski yapraklar toplanmalıdır.

Menekşe dışarıda yaşar mı?

Menekşe çiçeği dolaylı güneş ışığına ihtiyaç duyar. Menekşe çiçeği tropikal bir bitki olduğundan ülkemizin her yerinde sorunsuz bir şekilde yetiştirilebilir. Ayrıca 14 ile 26 derece arasındaki sıcaklıklarda kesinlikle yetiştirilmez.

Menekşe neden solar?

Menekşe çiçekleri rüzgar akımlarına maruz kalan yerlerden uzak tutulmalıdır. Rüzgar çiçeğimizi salladığında, bitkinin gövdesinde hareketlenmeye neden olur ve hava akımları toprağın köküne nüfuz eder. Bu sadece çiçeklerimizin ömrünü kısaltmakla kalmaz, aynı zamanda çiçeklerin yapraklarının sararmasına ve çiçeklerin solmasına neden olur.

Menekşe suyuna ne konur?

Bildiğiniz gibi hazır bitki besinleri bol miktarda potasyum içerir. Muz kabuğu suyu da bol miktarda potasyum içerdiğinden çiçeklerinizin bolca açmasını sağlayacaktır. Özellikle #menekşeler söz konusu olduğunda inanılmaz etkili dostlardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir